Tips om je garage te beveiligen

logo Haverkamp

Veel garages zijn losstaand en bevinden zich dus niet direct naast een woning. Dit is aantrekkelijk voor inbrekers, maar toch vergeten veel mensen om hun garage goed te beveiligen. Zorg er voor dat je garage goed is beveiligd, dit verlaagt de kans op een inbraak. Dit zijn de manieren om je garage te beveiligen.

Goede sloten

Is je garage toe aan een nieuwe deur? Investeer dan in een stevige garagedeur. Heb je al een goede garagedeur of wil je hier niet nog een keer geld aan besteden? Dan is het van belang om te investeren in goede cilindersloten. Zorg ervoor dat de cilindersloten van de ramen en deuren van een garage voldoen aan een SKG 2 of SKG 3 sterren keurmerk, dit voorkomt dat inbrekers makkelijk binnen kunnen komen. Tevens is het aan te raden om dubbele sloten te plaatsen op je garagedeur.

cilindersloten

Plaats bewegingssensoren

Een goede manier om je garage te beveiligen is door gebruik te maken van bewegingssensoren. Deze sensoren geven licht zodra er iemand in de buurt komt. Inbrekers zullen hierdoor schrikken en eerder besluiten om weer weg te gaan.

Alarminstallatie

Een goed alarmsysteem zorgt voor preventie, en daarnaast ook voor bewijs als er toch wordt ingebroken in jouw garage. Zowel een alarm als een camera kunnen helpen om een inbraak te voorkomen. Heb je onvoldoende budget? Plaats dan een alarm op jouw garage.

Zet niet op social media dat je weg bent

Je bent hier waarschijnlijk al vaak voor gewaarschuwd; zet niet op social media dat je op vakantie bent. Maak het inbrekers niet te makkelijk. Zorg ervoor dat onbekenden niet weten dat je weg bent.